Initiatiefnemer

Anne Bloemendaal, eigenaar van Flowerdales, is initiatiefnemer van De Kracht van Rotterdam.

“Dit is mijn cadeautje aan de stad. Ik ben hier ongeveer 12 jaar geleden komen wonen en ik blijf me verbazen over Rotterdam en de Rotterdammers. Ik verbaas me over de directheid, de mogelijkheden die de stad biedt en hoeveel er door de Rotterdammers zelf wordt gedaan om hun stad hun eigen stad te laten zijn. Ik mis dit heel erg in de verbeelding van de stad. Daar zie ik weinig menselijks, veel steen, beton en bruggen en veel clich├ęs. Er is nauwelijks nuancering in de beelden die we van Rotterdam laten zien en de beelden die we laten zien, beperken zich vaak tot een klein gebied van de stad.

Ik zet mensen graag op een podium, met name mensen die echt dingen kunnen maken. Zoals fotografen. Deze jaarlijks terugkerende stadsexpositie is het podium voor de stad, de bewoners van de stad en de jonge fotografen. Door hen gericht opdracht te geven kan ik het beeld van Rotterdam veranderen. Want beeld kan je alleen veranderen door ander beeld toe te voegen.”

Anne Bloemendaal stopt met haar werkzaamheden voor stichting De Kracht van Rotterdam per 31 december 2019. Zij gaat verder met het geven van beeldadvies en het begeleiden van fotografen onder de naam Flowerdales Agency.