24-01-16

Said El Haji

Schrijvers geven schrijflessen op 4 Havo-VWO

Vijf Rotterdamse schrijvers geven schrijflessen op 10 middelbare scholen in Rotterdam. Een van de schrijvers is Said El Haji. Said El Haji (1976, Marokko) is schrijver, publicist, columnist, blogger en schrijfdocent. Hij studeerde Nederlandse taal- en letterkunde in Leiden en won in 2000 de El Hizjra-aanmoedigingsprijs voor zijn verhaal ‘De kleine Hamid’. Dit verhaal werkte hij uit tot zijn debuutroman De dagen van Sjaitan (2000), die een ware hausse aan media-aandacht beleefde en inmiddels ook in het Frans is verschenen. Ook werkte hij als columnist voor tal van regionale en landelijke kranten en bladen, en als redacteur bij het literair-journalistieke tijdschrift Passionate Magazine. In 2006 stelde hij samen met schrijfster Annelies Verbeke de bloemlezing 25 onder de 35 samen, waarvoor 25 van de nieuwste lichting Vlaams-Nederlandse schrijvers onder 35 jaar werden geselecteerd. In datzelfde jaar verscheen Goddelijke duivel, zijn tweede roman. Najaar 2011 publiceerde El Haji zijn derde roman, De aankondiging. Sinds september 2012 publiceert hij geregeld opiniestukken in Vonk, het opinie- en achtergrondkatern van de Volkskrant. Zijn nieuwste boek, Sta op en leef, vader, verscheen eind november 2013.

Momenteel werkt El Haji aan een nieuwe roman, die eind 2016 zal verschijnen bij Uitgeverij Jurgen Maas.

Foto: An-Sofie Kesteleyn