02-02-15

Schrijfles op het Montessori Lyceum

Hakjes door Nasr Eddine Bouzid

Tik tik tik. Wat hou ik van het geluid van mijn Salvatore Ferragamo stiletto hakjes op de stoep, zeg! De tegeltjes hier zijn ook zo mooi; lang en dun, net als ik. Laatst moest ik nog een nieuw paar Clarks pumps wegdoen omdat ik ermee in de poep ben gestapt, maar dat is toch niet mijn schuld? Ik kijk toch niet naar de grond?! Vuile plebs, regel iemand die dat voor je opruimt! Die pumps waren zo mooi; uitgevoerd in zwart suède, subtiel plateau, slanke stiletto…

Maar ja, ”shit happens”, am I right? Enfin, mooie tegeltjes. Maar dat moet ook wel, dit is een van de beste winkelstraten van de stad! Hier vind je niets van onder de honderdvijftig euro. Vandaag betaalt Jan-Peter mijn boodschappen, overmorgen ga ik shoppen met Veronica, en die heeft natuurlijk Pieter die haar van zijn creditcard voorziet. Zaterdag ga ik met Fre en de girls naar Hollywood, lekker feesten, schreeuwen, zuipen, en met de kerstvakantie ga ik met Klaas naar Hollywood, zonnen, zwemmen, sterren ontmoeten, leuk hoor! Ik kijk er erg naar uit, tot die tijd is er niets te doen… Alleen een weekend naar Center Parcs, een snipperweekje naar Londen en natuurlijk de privésauna van Jacob bij mij om de hoek.

Dat herinnert me aan twee maanden geleden, toen ik op kosten van Hendrik een weekje naar Dubai ging. Wat was het daar mooi, zeg! Daar heb ik een aardige meneer ontmoet, Abdel Malik. Toen hebben we daar samen geshopt en zijn we naar de bioscoop geweest. Toen ik daarna nog een hapje wilde eten, haakte hij af. Wat een centenschraper was dat eigenlijk, zeg!

Maar ja, gelukkig had mijn presidentiële suite in het Manzil Hotel wel een jumbo-jacuzzi. Daar kon ik in alle rust van mijn kaviaar smullen en een fles Screaming Eagle Cab van zijn kurk ontdoen. Ik heb een piccolo de enorme flatscreen TV naar de jacuzzi laten slepen. Werken voor je geld, handophouder! Toen ik in Mahmuds privéjet die me naar huis zou brengen stapte, gebeurde –

Bah! Wat stinkt het hier eigenlijk, zeg! Ik ben de straat al uit gelopen zie ik! Hoe stinkt het hier zo veel erger dan in die andere straat?

Maar ja, waar was ik? Ik weet het niet meer… Ik weet wel dat ik opeens trek heb in een saucijzenbroodje. Waarschijnlijk komt het door de bakkerszaak waar ik net langs ben gelopen. Ach, het kan vast geen kwaad. Ik bevind me nu immers toch al onder de mensen, dan kan ik net zo goed een hapje met ze eten. Ik loop de zaak binnen en wacht geduldig bij de ingang. De man achter de toonbank kijkt me met een frons aan. ”Pardon, mevrouw?” Met een zucht leg ik mijn tassen bij de deuropening neer. Snapt hij het soms niet?
Ik loop naar de toonbank en vraag om een saucijzenbroodje, maar dan wel met gegourmette ossenhaas. De bakker kijkt me aan alsof ik gek ben, pakt een broodje en smijt het in een papieren zakje. ”Nou zeg,” zeg ik. Ik leg een tientje op de toonbank en loop de zaak uit. ”Wat een lucht bracht u mee, mevrouw!” roept de venter me na.

Wat is Nederland eigenlijk een gat, zeg! De winkelstraten hier zijn zó ordinair… Bah, bah, bah! Wat heb ik nou weer onder mijn schoen?!

Nasr Eddine Bouzid, liet zich tijdens de schrijflessen van Sanneke van Hassel op het Rotterdams Montessori Lyceum inspireren door deze foto van Pim Top.